Ταξίδια

Ταξίδια, εντυπώσεις, φωτογραφίες


Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Πόσο χάλια μπορεί να είναι να μένεις σε μια τέτοια πόλη;! Εμείς πνιγόμαστε στην πολυκατοικία και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κέντρο, ίσο σε έκταση με ολόκληρο το δήμο Αθηναίων, που έχει χτιστεί τον 18ο-19ο αιώνα. Και τα υπέροχα αυτά κτίρια κατοικούνται κανονικά και έχουν ζωή, η πόλη δεν είναι disneyland.
Πήγα στη Βουδαπέστη προχθές και έφυγε χτες για τη δουλειά και πραγματικά πέρασα τέλεια. Συνήθως αυτές οι αποστολές της μιας ημέρας είναι σκότωμα, δεν αξίζουν τον κόπο, αλλά τώρα λίγο η παρέα, λίγο η πόλη, περάσαμε μια χαρά.
Σημεία γενικού ενδιαφέροντος:
-Ωραία πόλη! Σε όλες αυτές τις απίθανες πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μόνιμα αναρωτιέμαι τι κάνουν τα αυτοκίνητα, πού τα κρύβουν. Μεγάλα πάρκα, πεντακάθαροι δρόμοι, φροντισμένα μνημεία, τακτοποιημένη πόλη. Εντάξει, στα προάστεια έχει και συγκροτήματα σοβιετικών μπλοκ, αλλά η γενική εικόνα είναι πολύ ωραία.
-Οι Βουδαπεστιανές καταπληκτικά μάτια, όλες. Γενική εικόνα, μάλλον μέτρια όμως.
-Ωραία κουζίνα! Όχι μόνο τα βραστά (που έχουν όλοι οι βόρειοι λαοί), αλλά και ωραίες συνταγές. Η σούπα γκούλας είναι τέλεια, ωστόσο το πατέ το πάλαιψα αλλά δεν τα κατάφερα. Μπορεί να μην έχω φάει και πιο σιχαμένο πράγμα στη ζωή μου. Ίσως φταίει όμως και μια ελαφριά γαστρεντερίτιδα που με ταλαιπωρεί τας τελευταίας ημέρας.
-Πολύ πάπρικα. Κάθε λίγο, μαγαζιά που πουλούσαν πάπρικα. Να καίγεσαι και να μην καταλαβαίνεις.
-Η ουγγρική γλώσσα (που συγγενεύει στην Ευρώπη μόνο με τη φινλανδική) είναι εντελώς ακαταλαβίστικη και αδύνατον να προφερθεί. Ο Έλληνας είναι Γκιόροκ, με το ο να προφέρεται ο/ε.
-Η Malev είναι πολύ καλή εταιρία. Κακώς δεν την είχα σε υπόληψη, γιατί έχει κάτι αεροπλάνα σούπερ, με απίστευτα πολύ χώρο. Αντίθετα το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης είναι μετριότατο. Ψώνια: σαλάμια, κρασιά, πάπρικα, χαζοσουβενίρια.
Αυτά. Το σ-κ ανεβαίνω στο πανέμορφο χωριό μου.

10 Responses to “Ταξίδι στη Βουδαπέστη”

  1. # Blogger enteka

    φαίνεται τέλεια...  

  2. # Anonymous Ανώνυμος

    Είχα πάει διακοπές στην Ουγγαρία για ένα φεστιβάλ το καλοκαίρι, και φυσικά έμεινα και στη Βουδαπέστη.
    Το ξενοδοχείο ήταν στη Πέστη, αλλά περνάγαμε στη Βούδα με τα ποδιά από μια γέφυρα, μέσα σε πέντε λεπτά.
    Είχα και την τύχη να είμαι εκεί και την ημέρα της εθνικής τους εορτής. (έτσι την περιέγραψαν τα εδώ κανάλια γιατί είχαν ρεπορτάζ επειδή εκείνη την ημέρα σκοτώθηκαν 5 άτομα εκεί) εμάς μας είπαν οι είναι η μέρα του άγιου Αντώνιου.
    Πραγματικά πολύ όμορφη πόλη απλωμένη στις όχθες του Δούναβη με πολλά όμορφα κτίρια.
    δεν ξέρω αν παρατήρησες και τις μεσαιωνικές εκκλησίες που ήταν και αυτές το κάτι άλλο.
    Εντύπωση μου έκαναν οι Ούγγροι την πρώτη μέρα, καθώς φτάσαμε στις 6:00 το πρωί και στις 7:00 ήμασταν σε ένα κεντρικό σταθμό τρένων. Σαν το σταθμό Λαρίσης ένα πράγμα. Εκεί κάτσαμε στον ημιυπόγειο σε μια καφετέρια. Οι Ούγγροι περνούσαν έπιναν ένα ποτήρι μπύρα στα όρθια, (ναι πρωί πρωί) και μετά φεύγανε να πάνε τις δουλειές τους.
    Τη μέρα τις εθνικής εορτής, έβρεχε πάρα πολύ. Αλλά δεν μάσαγε κανένας. Όλοι κυκλοφορούσαν στη βροχή με σορτς και κοντομάνικα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
    Όλοι οι δρόμοι είχαν πλημμυρήσει. Τυφλά ναχει η Αθήνα όταν βρέχει. Αυτό το πράγμα ήταν απίστευτο. Τρομερό μποτιλιάρισμα και όλοι οι δρόμοι ορμητικά ποτάμια.
    Φυσικά αυτό δεν τους εμπόδισε, συνέχισαν το πανηγύρι τους. Όλοι οι δρόμοι με χρώματα, φαγητό παντού η μπύρα να ρέει άφθονη και όλες οι γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με τη Πέστη κλειστές και από εκεί πέταγαν χιλιάδες πυροτεχνήματα….
    Αχ καλοκαιρινές αναμνήσεις. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες.
    Πίσω στη δουλεία τώρα
    :(  

  3. # Blogger fieryfairy

    Πραγματικά πανέμορφη πόλη, μια απόλαυση να την περπατάς και να χαζεύεις. και στα λίγα μπαράκια που πρόλαβα να πάω με εντυπωσίασε η πραγματική καλαισθησία τους  

  4. # Blogger Loucretia

    Εγω ενδιαφερομαι για τους Βουδαπεστιανους, μπορεις να γραψεις τιποτα σχετικο;; :-ΡΡ  

  5. # Blogger unapatatras

    κι η Βουδαπέστη στη λίστα λοιπόν... :-) μοιάζει ιδανική για τρελό ποδαρόδρομο!  

  6. # Blogger Θεόδωρος Γρηγοριάδης

    Γεια σας ταξιδιώτες.  

  7. # Anonymous Ανώνυμος

    A substаntiаl improvemеnt οf thе v2 elеctronіc cіgarеttе ωas the inclusion of a manual
    buttоn.

    Feеl free to νiѕіt my wеb ѕitе ::
    www.prnewswire.com  

  8. # Anonymous Ανώνυμος

    Each and every participant observed added benefits all through the
    review.

    My web-site ... limitedrange.com  

  9. # Anonymous Ανώνυμος

    The state of the art flex belt, attempt it you will not regret it.


    Feel free to visit my site; http://physiquesfitness.ning.com/profiles/blogs/great-ab-exercise-routines-at-the-gym  

  10. # Anonymous Katerina Kaskantiri

    Hello! My name is Katerina Kaskantiri and I am a hard-working slut. My birthplace is Corinth, Greece but now I reside in Athens, Greece. I study Law (I will be the first prostitute with a University Degree in Greece!!!) at the University of Athens and I am a member of ELSA Athens where I offer free sex in exchange for my membership. Please check out my facebook profile:

    https://www.facebook.com/katerina.sketo  

Δημοσίευση σχολίου



© 2006 Ταξίδια | Blogger Templates by GeckoandFly.
Ταξίδια, εντυπώσεις, φωτογραφίες.